some_text

Kelový šalát s brusnicami a pečenými mandľami

10. decembra 2013 by chutnezdravo

kelovy salatVeľmi chutný šalátik. Cieľom je skonzumovať zdravý kelový šalát s množstvom vitamínov, ale poviem úprimne: manžel si ho obľúbil najmä kvôli pečeným mandliam. 🙂 Tie si získajú hádam každého. 

Suroviny na 4 porcie (prílohy, nie hlavné jedlo):

2 šálky umytého a na drobno natrhaného kelu, bez hrubých stoniek
1/4 šálky mandlí
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica citrónovej šťavy
1 lyžica extra panenského olivového oleja
1/4 lyžičky soli
štipka mletého ​​čierneho korenia (len očné buľvy ju)
1-2 hrste sušených brusníc

Postup:

1. Predhrejte rúru na 150 stupňov. Mandle rozložte na plech a opekajte asi 8-10 minút, kým nezačnú voňať. Vyberte ich a zľahka osoľte. (Toto je samo o sebe vynikajúci snack 🙂
2. Do misy si dajte olivový olej, cesnak, citrónovú šťavu, soľ a korenie a dobre premiešajte.
3. Z kelu odstráňte hrubé stonky, umyte, osušte a natrhajte na malé kúsky. Pridajte do misy s dressingom a dobre miešajte asi minútu.
4. Pridajte mandle a brusnice. Nechajte odležať 30-60 minút a podávajte.

Dobrú chuť!

 

Posted in Šaláty |

3 komentáre to “Kelový šalát s brusnicami a pečenými mandľami”

  1. Lenora píše:

    I really like your writing so much. And may all your days be merry and bright and may your Christmas be white! Merry Christmas!!

  2. […] len tak na ľahký olovrant. Dlho som však netušila, že sú zároveň výbornou prísadou do šalátov a na cestoviny. Môj manžel zje (skoro) akýkoľvek šalát, keď je navrchu posýpaný […]

  3. Katka Bacigálová píše:

    Vidim, ze manzelstvo ta posunulo do noveho levelu v kuchyni =) Pekna stranka.

Pridaj komentár