some_text
raffaelo

Raffaelo

24. december 2013 by chutnezdravo

raffaelo

 

“Snehové guľky” Raffaelo ma lákali z dvoch dôvodov:

1) lebo ich ľúbim

2) lebo sa nepečú a teda je tam ťažké niečo pokaziť :)

Cukor som nahradila agávovým sirupom (javorový je príliš tmavý a trochu sfarbí cesto do béžova) a stéviou. Luxusný vianočný “zákusok” :)

Suroviny na 40 ks guliek Raffaelo
100 ml vody

125 g kokosového masla/oleja

1 lyžička stévie

3 lyžice agávového syrupu

1/4 lyžičky nastrúhanej vanilky (nemusí byť)

125 g strúhaného kokosu

200 g sušeného mlieka (kokosového, alebo kravského)

cca 40 ks lieskových orechov alebo mandlí (do každého raffaelka jeden)

Postup

1. Roztopíme kokosové maslo. A do konvice dáme zovrieť vodu.

2. Do misky dáme 100 g kokosu (zvyšok necháme na obalenie guliek), sušené mlieko, vanilku, syrup a stéviu. Zalejeme roztopeným myslom a 50 ml zovretej vody. Dobre premiešame a dáme na niekoľko hodín vychladnúť do chladničky. Ja som ich tam dala na noc.

3. Ráno tvarujeme guľky a obaľujeme ich v kokose. Pre efekt ich môžeme servírovať v košíčkoch. Skladujeme v chladničke.

Dobrú chuť”

2. V kanvici dáme zovrieť

 

Posted in Sladké |

Pridaj komentár