some_text

Ružičkový kel s jarnou cibuľkou

17. decembra 2013 by chutnezdravo

ružičkový kel s jarnou cibuľkouKeďže k nášmu tradičnému nedeľnému menu väčšinou patrí pečené kuriatko s natural ryžou, jediným miestom na kreativitu sú šaláty. Už dlhší čas som poškuľovala po ružičkovom keli, ktorý patrí k najzdravším zeleninám a teraz prišiel jeho čas. Výsledný šalátik je lahodnej, jemne sladkej chuti. Ku stehienku ako stvorený! Mňam!

Suroviny:
1 lyžica olivového oleja
3 jarné cibuľky, nakrájané
štipka soli
1 polievková lyžica citróna
1 lyžica medu
0,5 kg ružičkového kelu, očisteného od vrchných listov a tvrdých koncov a nakrájaný na štvrťky
1 šálka vody

 

Postup

1. Na olej dáme ružičkový kel a cibuľky a pražíme na miernom ohni asi 10 minút.

2. Pridáme citrón, med, soľ a šálku vody. Dusíme ešte 3-4 minúty, kým sa nevyparí väčšina vody.

Dobrú chuť!

Posted in Šaláty |

Pridaj komentár