Pôvodne som chcela tento koláč nazvať „susedský“, a to hneď z dvoch dôvodov. 1) K jeho príprave nám susedia pomohli láskavým darovaním jedného vajíčka. 2) Koláč bol taký vynikajúci, že som neodolala a aby som sa pochválila, doniesla som okoštovať aj susedom. 🙂
Aby bolo jasné, šanca, že ja niečo upečiem a že sa tým budem môcť pochváliť je blízka nule (nie, to nie je prehnaná skromnosť). Takže keď sa mi podarilo takéto delikatesne zdravé veľdielo, nedokázala som to udržať medzi múrmi nášho bytu a cítila som morálnu povinnosť dať to svetu na obdiv. 🙂
Nakoniec však vyhral názov „lahodný“, lebo od obedu manžel drankal, či by som mu tú broskyňovú dobrotku ešte neurobila a tak ho idem dnes piecť už druhýkrát. 🙂
Suroviny
6 lyžíc kokosového oleja
3 vajcia
2 lyžice medu
1 lyžička stévie/1 lyžica medu
1 pohár mletých mandlí
3/4 pohára ovsených otrúb/mletých mandlí
štipka soli
štipka sódy bikarbóny
6 broskýň
Postup
1. Rúru si dáme vyhriať na 180°C. Ak máte kokosový olej v tuhom stave, vložte ho do sklenenej ohňovzdornej misky a nechajte rozpustiť.
2. Všetky suroviny spolu dobre vymiešame a vylejeme do tortovej formy obloženej papierom na pečenie.
3. Broskyne nakrájame na osminky a ukladáme do okruhu do cesta vo forme.
4. Pečieme 60 minút pre teplote 180°C. Necháme vychladnúť, (odháňame nedočkavcov :)) a podávame.
Dobrú chuť.
Tags: bezlaktózové, bezlepkové
Posted in Sladké |
Pridaj komentár
Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.