Z červenej šošovice môžete uvariť rovnakú polievku ako z bežnej šošovice, ale prečo by ste si nedopriali niečo extra? Ako napríklad túto vynikajúcu chuťami bohatú polievku. Výhodou červenej šošovice je ešte aj fakt, že ju netreba vopred namáčať, aj tak je uvarená už za 15 minút.
Suroviny:
1 lyžica olivového oleja (alebo iný olej)
23 pretlačené strúčiky cesnaku
1 cibuľa, nakrájaná na drobno
2 zelerové stonky, nakrájané na malé kocky
1 bobkový list
1 lyžička mletej rasce
2 lyžičky chilli
1/2 lyžičky mletého koriandra
1/2 lyžičky sladkej papriky
1/2 lyžičky kurkumy
2 veľké paradajky, nakrájané na malé kocky
1 zeleninový bujón
500 g červenej šošovice, opláchnutej a odkvapkanej
soľ
2 hrste natrhaných kelových listov alebo špenátu
Postup
1. Na oleji speníme cibuľu a cesnak, 5-7 minút
2. Keď je cibuľa priesvietná, nasypeme všetky koreniny a zeler, dusíme ešte 2 minúty.
3. Do hrnca pridáme paradajky, bujón, šošovicu a zalejeme vriacou vodou. Varíme asi 15 minút.
4. Na konci nasypeme natrhaný kel. Ten sa už nevarí.
Dobrú chuť!
Posted in Polievky |
Pridaj komentár
Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.