„Snehové guľky“ Raffaelo ma lákali z dvoch dôvodov:
1) lebo ich ľúbim
2) lebo sa nepečú a teda je tam ťažké niečo pokaziť 🙂
Cukor som nahradila agávovým sirupom (javorový je príliš tmavý a trochu sfarbí cesto do béžova) a stéviou. Luxusný vianočný „zákusok“ 🙂
Suroviny na 40 ks guliek Raffaelo
100 ml vody
125 g kokosového masla/oleja
1 lyžička stévie
3 lyžice agávového syrupu
1/4 lyžičky nastrúhanej vanilky (nemusí byť)
125 g strúhaného kokosu
200 g sušeného mlieka (kokosového, alebo kravského)
cca 40 ks lieskových orechov alebo mandlí (do každého raffaelka jeden)
Postup
1. Roztopíme kokosové maslo. A do konvice dáme zovrieť vodu.
2. Do misky dáme 100 g kokosu (zvyšok necháme na obalenie guliek), sušené mlieko, vanilku, syrup a stéviu. Zalejeme roztopeným myslom a 50 ml zovretej vody. Dobre premiešame a dáme na niekoľko hodín vychladnúť do chladničky. Ja som ich tam dala na noc.
3. Ráno tvarujeme guľky a obaľujeme ich v kokose. Pre efekt ich môžeme servírovať v košíčkoch. Skladujeme v chladničke.
Dobrú chuť“
2. V kanvici dáme zovrieť
Posted in Sladké |
Pridaj komentár
Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.