4 porcie
Suroviny
2 malé na drobno nakrájané cibule
3 prelisované strúčiky cesnaku
1 lyžica oleja
250 g paradajkového pretlaku
3 veľké paradajky
4 klinčeky
4 klinčeky
1 čl červenej papriky
0,5 čl kurkumy
0,25 čl škorice
1 čl rasce
0,5 lyžičky soli a čierne korenie
1/4 pohára jablkového džúsu/2 lyžice medu/1 lyžica medu a lyžica stévie
4 lyžice kuskusu
Postup
1. Na oleji speníme cibuľu s cesnakom a pražíme do zlatista. Pridáme rascu, kurkumu a škoricu. Ešte 2 minúty pražíme, kým zacítime vôňu korenín.
2. V mixéri asi 20 sekúnd na najvyššom stupni rozsekáme paradajky aj so šupkou a klinčeky na drobno (my máme radi, keď z toho nie je kaša, ale stále su viditeľné kúsočky paradajok) a prilejeme do hrnca s cibuľou a koreninami. Pridáme pretlak a necháme zovrieť.
3. Prilejeme 0,5 litra vody, okoreníme, osolíme a osladíme, varíme ešte 10 minút a podávame.
4. Podľa návodu na obale uvaríme kuskus. A pridáme do polievky naloženej v tanieri.
Dobrú chuť!
Tags: bezlaktózové, bezlepkové, veganské
Posted in Polievky |
Pridaj komentár
Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.