some_text

Pečené zelené fazuľky s farebnou paprikou

16. decembra 2013 by chutnezdravo

zelene fazulky s paprikouPečené fazuľky sú výbornou prílohou k akémukoľvek jedlu. Skúšali sme k rybám aj k hydine, vždy rozvesilili tanier a obohatili chuťové bunky. Jednoduché, chutné, zdravé. 

Suroviny:

4-5 prelisovaných strúčikov cesnaku

​​1 vrchovatú polievkovú lyžicu nastrúhaného koreňa zázvoru

2 lyžice olivového oleja

1 farebná paprika, nakrájaná na prúžky

0,5 kg zelených fazuliek (mrazených, alebo čerstvých s odkrojenými koncami)

soľ, korenie,

1/4 lyžičky kurkumy (iba ak máte radi, nie je nevyhnutná)

 

Postup:
1. Rúru si dáme vyhriať na 230 stupňov.

2. Prelisovaný cesnak a nastrúhaný zázvor zalejeme olivovým olejom a necháme marinovať, kým nakrájame papriku a ak podkrajujeme konce fazuliek, ak používame čerstvé (pri mrazených sú už zväčša odkrojené).

3. Do zapekacej misy nasypeme fazuľky s paprikou a zelejeme marinovnaným olejom. Osolíme, okoreníme. Ak dávate kurkumu, tak ju pridajte teraz. Dajte piecť na 15 minút.
Dobrú chuť!

Posted in Šaláty |

Pridaj komentár