Pečené fazuľky sú výbornou prílohou k akémukoľvek jedlu. Skúšali sme k rybám aj k hydine, vždy rozvesilili tanier a obohatili chuťové bunky. Jednoduché, chutné, zdravé.
Suroviny:
4-5 prelisovaných strúčikov cesnaku
1 vrchovatú polievkovú lyžicu nastrúhaného koreňa zázvoru
2 lyžice olivového oleja
1 farebná paprika, nakrájaná na prúžky
0,5 kg zelených fazuliek (mrazených, alebo čerstvých s odkrojenými koncami)
soľ, korenie,
1/4 lyžičky kurkumy (iba ak máte radi, nie je nevyhnutná)
Postup:
1. Rúru si dáme vyhriať na 230 stupňov.
2. Prelisovaný cesnak a nastrúhaný zázvor zalejeme olivovým olejom a necháme marinovať, kým nakrájame papriku a ak podkrajujeme konce fazuliek, ak používame čerstvé (pri mrazených sú už zväčša odkrojené).
3. Do zapekacej misy nasypeme fazuľky s paprikou a zelejeme marinovnaným olejom. Osolíme, okoreníme. Ak dávate kurkumu, tak ju pridajte teraz. Dajte piecť na 15 minút.
Dobrú chuť!
Posted in Šaláty |
Pridaj komentár
Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.